5 Voordelen van IT Outsourcing


Overweegt jouw organisatie IT outsourcing? Het kan een hoop voordelen met zich meebrengen. Daarbij bespaar je tijd, mankracht, energie en zelfs geld. Op de lange duur zal je wellicht de kennis niet meer in huis hebben, maar dat is in dit vakgebied sowieso altijd de vraag. IT staat niet stil en investeren in personeel, innovatie, technologie en hardware blijft daarom van belang, terwijl hier veel geschiktere alternatieven voor zijn, zoals IT beheer van Ultimum of volledige IT outsourcing.

Hieronder hebben wij 5 van de voordelen op een rijtje gezet. Het zijn niet de minste en ieder een belangrijke beweegreden om uiteindelijk voor IT outsourcing te kiezen. Daarbij is het niet zeldzaam dat een organisatie na een eerste positieve ervaring hele afdelingen vervangt en neerlegt bij aanbieders als Ultimum

Focus: doen waar je goed in bent

Met de digitalisering heeft de meerderheid van de bedrijven in Nederland een aparte IT afdeling gecreƫerd. Het brengt vraagstukken, problemen en hoge kosten mee. Daarbij lijkt de focus op kernactiviteiten af te dwalen. Zonde om je hier als bedrijf mee bezig te houden als je hier een gespecialiseerd partner voor in de arm kan nemen. Zo kan de gehele organisatie zich weer richten op de activiteiten die er echt toe doen.

Doe waar je goed in bent en laat een IT expert dit ook voor jou doen.

Resources: kennis, skills en middelen

De ontwikkelingen in het ICT landschap gaan harder dan ooit en deze zullen alsmaar doorgaan. Dit brengt een scala aan problemen met zich mee, terwijl je dit met IT outsourcing eenvoudig kan tackelen. Je hoeft niet meer te investeren in eigen personeel met kennis en skills. Daarbij moet je deze op peil houden en continu blijven investeren. Ook middelen, zoals hardware, licenties en onderhoud zijn vaak tijdrovende klussen en grote kostenposten.

Kies bewust en profiteer van schaalvoordelen. Besteed IT beheer uit en profiteer van resources op maat.

Geld: voorspelbaar en vast

IT beheer uitbesteden brengt diverse voordelen mee, waaronder geld een belangrijke rol speelt. De schaalbaarheid is ongekend. Je betaalt namelijk per werkplek in plaats van voor een hele organisatie. Zowel op hardware, licenties, personeel en onderhoud vindt daardoor een besparing plaats. Een werkplek extra nodig? Geen probleem!

Door IT outsourcing voorkom je verassingen en maak je kosten vast en voorspelbaar.

Beveiliging: monitoring en up-to-date

De online veiligheid van jouw bedrijf wordt steeds belangrijker. Je zal dit misschien niet door hebben, maar er worden dagelijks bedrijven getroffen door cybercriminelen. Daarbij zien we in Nederland een trend in cyberaanvallen. Daarmee is het niet de vraag 'of', maar 'wanneer' je als organisatie getroffen wordt. Voorkom verassingen, downtime, datalekken of erger en denk minimaal aan ICT Beveiliging oplossingen.

Wanneer je kiest voor IT outsourcing zal de gehele werkomgeving automatisch beveiligd zijn. Bespaar je vervolgens ook nog eens op deze kostenpost

Kwaliteit: 24/7 service

IT Vraagstukken, problemen, incidenten of hulp nodig? Dan is er altijd een 24/7 helpdesk beschikbaar. Daarbij profiteer je van een Single Point of Contact voor al je IT gerelateerde zaken. Zo is het altijd duidelijk waar je moet zijn met een vraagstuk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Migratie of implementatie voor Microsoft 365? Vraag een ervaren specialist

Phishing test uitbesteden? Vraag het een expert

IT Veiligheid checken met Pentest