MKB en Cybersecurity


In de periode van september 2016 tot en met juli 2017 zijn enquêtes verspreid onder MKB bedrijven in Nederland. Hieruit kwamen verrassende resultaten, waaruit bleek dat cyber security voor MKB van groot belang is. Helaas treffen te weinig bedrijven maatregelen, waardoor zij uiteindelijk aan de noodklok moeten trekken met alle gevolgen van dien. Zo blijkt dat 59% van alle MKB bedrijven afhankelijk is van externe beheerde servers en vinden cyberaanvallen  dagelijks plaats.



76% van MKB Nederland wilt hulp



Driekwart van de middenklein bedrijven wilt hulp bij cyber security. Het optimaliseren van de IT Security is een specialistische taak en gaat vaak gepaard met hoge kosten. Toch valt dit in het niets bij de potentiële gevolgen. Complete bedrijfsprocessen kunnen stil komen te staan, bedrijfsgegevens kunnen worden gestolen en in het ergste geval kan je helemaal nergens meer bij.

Het preventief beveiligen van de IT omgeving is daarom van essentieel belang. Zeker met oog op de toekomst, want naar verwachting zullen de cyberaanvallen de komende jaren alleen maar toenemen. Daarbij worden verspreiders van phishingmail, ransomeware en malware steeds kundiger.

Hoop voor MKB Nederland


Gelukkig is 81% van de bedrijven bereid om extra middelen, tijd en/of geld te investeren in cyber security. Een groot deel (42%) zoekt naar gratis of betaalbare oplossingen. Feit is dat deze tools nog minder dan de basis beveiligen, waardoor dit vrijwel geen effect heeft. Een cybercrimineel heeft tenslotte slechts één opening nodig om binnen te komen.

Het is essentieel om de ICT omgeving en het netwerk waterdicht te maken. Hiervoor zijn penetratietesten en ethische hackers van groot belang. Zo worden alle zwakke plekken blootgelegd en krijg je een vakkundig advies. Desnoods kunnen de technische maatregelen direct worden toegepast.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Migratie of implementatie voor Microsoft 365? Vraag een ervaren specialist

Phishing test uitbesteden? Vraag het een expert

IT Veiligheid checken met Pentest